ИНТЕР е футболен отбор със седалище в гр. Добрич (предишно седалище в с. Плачидол, област Добрич). Сформиран е през 2013 г. с участието на български и чуждестранни студенти от Висше училище „Международен колеж“ (сега Висше училище по мениджмънт - Варна). От 2014 г. е под ръководството на треньора Радослав Боянов. След отлично представяне в областното първенство по футбол - Добрич през футболен сезон 2014-2015 г., отборът извоюва шампионската титла в „А” областната футболна група, както и правото да се състезава в Североизточна "В" група през футболен сезон 2015–2016 г. Интер завърши дебютното си участие в шампионата  на 6-то място в класирането и продължава участието си в Североизточна Трета лига през сезон 2016-17.

Цветовете на тима са черно и синьо. ИНТЕР играе домакинските си мачове на изкуствения терен на стадион "Дружба" в гр. Добрич.

Понастоящем ФК ИНТЕР се стреми да постигне баланс между по-опитни футболисти и обещаващи млади таланти, които да получат възможност за развитие и професионални напътствия за бъдещата си спортна кариера. Наставникът Р. Боянов има 12-годишен опит като треньор в отборите на „Добруджа“ – Добрич, „Черно Море“ – Варна и „Карпати” – Львов, Украйна.

Футболен клуб ИНТЕР активно насърчава включването на студенти като играчи, като в сътрудничество с Висше училище по мениджмънт - Варна се стреми да им осигури оптимална подкрепа за съвместяване на обучението със спортната кариера. Клубът функционира с финансовата и институционална подкрепа на Висше училище по мениджмънт - Варна.